Fotografie: Valerie Kuypers

De Stationsbuurt ligt ingesloten tussen de stations Holland Spoor en Centraal station. Tussen de grachten vind je woningen uit 1850-1930 en hofjes, maar ook veel nieuwbouw. De Stationsbuurt wordt namelijk grondig vernieuwd en verbeterd. Er komen nieuwe (studenten)woningen en de openbare ruimte wordt flink opgeknapt. Winkels, bioscopen, theaters, restaurants en cafés, het stadhuis, de bibliotheek en de binnenstad liggen op loopafstand en je zit zo in de trein richting Amsterdam of Rotterdam. Wil je even ontsnappen aan de stadse drukte? Dan ben je zo in het groene Haagse Bos.

Bij station Den Haag Centraal liggen de Rivierenbuurten. Deze buurten uit de jaren ‘30 hebben een typisch binnenstedelijk karakter met smalle straten en levendige grachten. De buurt kenmerkt zich door de bedrijvigheid van garages en fietsenmakers.

De buurt Huygenspark ligt tussen station Hollands Spoor en de Binnenstad met de Stationsweg als stadsentree vanaf station Hollands Spoor. Deze buurt bestaat uit verschillende kleine buurtjes met elk een heel eigen karakter. Je vindt er hofjes, grachten en karakteristieke panden.

Aan de Stationsweg vind je diverse winkels voor dagelijkse boodschappen en veel betaalbare restaurants en horeca waar je smaken van over heel de wereld kunt proeven. Winkelcentrum The Globe – vlakbij Hollands Spoor – heeft een aanbod specifiek gericht op outdoor en travel. En voor een uitgebreider winkel- en horeca aanbod loop je in een paar minuten naar de binnenstad. In de stationsbuurt vind je enkele groene gebieden, zoals Huijgenspark en het Oranjeplein. Het Haagse Bos met Malieveld en Koekamp liggen op een steenworp afstand.

In de Stationsbuurt is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 265.933 (prijspeil 2015) en van appartementen € 117.942 (prijspeil 2015).

Het vrijkomend huuraanbod vanuit particuliere verhuurders bestaat de afgelopen drie jaar vooral uit woningen met een huurprijs van € 650/mnd en een huurprijs tussen € 900-1500/mnd.

Benieuwd naar informatie over bereikbaarheid, verkoopprijzen, leeftijdsopbouw en andere cijfers over deze wijk? Bekijk dan de infographic op deze pagina.

Wat maakt de Stationsbuurt zo veelzijdig en levendig:

  • Den Haag CS en Den Haag HS: de trein op loopafstand
  • Het Huygenspark: monumentaal , klein stadspark met grote oude bomen
  • ’t Groenewegje: oude kade met veel restaurants en bootterrassen (Avenue Culinaire)

Wijkinformatie